sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Balettia ja Kajjaania

Heipparallaa ja terkkuja Kajaanista!!

Tosiaan tällä viikolla tanssittiin jazzia ja balettia Jaana Kovasen tahtiin! Jaana oli meille jo syksystä tuttu kahden viikon ajalta. Balettitunnit menivät balettia harrastaville jo tutun kaavan mukaan; ensin tankosarjoja, sitten vähän lämmittelyhyppyjä/keskilattiaa, isoja hyppyjä yms diakonaalista ja lopuksi aina reverance eli niiaussarja! Baletti oli mulle ihan kokonaan uutta kun tulin Kälviälle ja se on ollut ihanaa, uutta ja ihmeellistä! Mahtava laji johon mulla on vaan aina ollut huono asenne. Tunnen kehityksen syksystä, ja näen sen myös kaikissa luokkakavereissakin. Oli mukava kuunnella Jaanan mielipiteitä meidän edistyksestä, kun hän näki meidät jo alkusyksyllä räpeltämässä!

 Jaanan kanssa tehtiin myös jazzia. Sekin on mulle oikeastaan ollut melko uutta ja ihanaa. Teimme sarjaa ja tekniikkaharjoituksia. Yritimme myös jälleen totutella käsillä olemiseen. Edelleen se on mulle tosi pelottavaa, mutta kehityksen syksystä huomaan kyllä! Keväällä kävelen käsillä joka paikkaan. ;) Viikko meni nopeasti ja kropassakin tuntui Jaanan kova tahti! Ihana tunne. Mirkan kanssa ollaan käyty myös iltaisin kuntosalilla vapaa-ajan talolla. Äkkiä siellä vierähtää aikaa kun ei oikeen oo varma mitä tekee. Kyllä me totutaan ja opitaan. Hauskat saliexperttisedät meitä neuvoo kyllä. :D

Otettiin ilmaisutaidon tunneilla ''hienoja'' tanssikuvia meistä yhessä ja erikseen. Olis kiva laittaa niitäki tänne mutta ne ei oo vielä saapunu meidän käsiin. Ehkä myöhemmin.Ja sitten ne terkut Kajaanista! Lähettiin siis meijän yheksän hengen luokan kanssa ajaan lauantai-aamuna Kajaaniin Kajaani Tanssii 2014 -tapahtumaan. Koulun paku alla ja Karoliina ratissa. Me Joannan kanssa vallattiin takapenkki ja muilla saattoi kuulo tällä matkalla heiketä pari astetta kun hoilattiin radion tahtiin.
Kun päästiin turvallisesti Kajaaniin, suuntasimme suoraan hotellille jossa olimme yötä. Nakattiin tavarat sisään, ja jatkettiin matkaa jalan Routa Companyyn viemään koulun kansanopistolinjojen esitteitä. Roudassa meitä vastassa oli Kira, joka meille kertoi hieman Roudan toiminnasta, ja Kajaanin tanssimahdollisuuksista. Käytiin myös kierros Roudan tiloissa. Ihanaa, että on olemassa tuollaisia paikkoja! Käykäähän tutustumassa;)

Illalla suuntasimme Kaukametsään seuraamaan ammattitanssijoiden esityksiä. Osa itketti, osa nauratti. Osa myös hämmensi. Parasta oli matkalla hotellille analysoida esityksiä. Parhaita varmaankin on esitykset joiden sanoma jää hieman tulkinnan varaan. Kaikilla oli vähän eri käsitys, sehän on tarkoituskin!

Seuraavana aamulla herääminen oli erittäin vaikeaa sänkyjen pehmeyden takia. :D Silti kerettiin nauttia tarpeeksi ihanasta hotelliaamiaisesta. NAM! Aamupalan jälkeen suuntana taas Kaukametsä, tällä kertaa tanssinharrastajat esiintyivät. Aivan yhtä loistavia tanssijoita ja ajatuksia näissäkin. Tällä reissulla taisin nähdä vaikuttavimman tanssiesityksenikin. :) Kiitos Kajaanille! Yleisössä tuli I love my life -fiilis, kun kaikki kannustivat toisiaan ja jopa valomiehet ja teknikot saivat aploodeja lavalla vieraillessaan. Mahtavaa. Ens viikolla on jo talvitanssit ! Huii. Kovaa reeniä ens viikko ja hyvin menee. :)

Tässä vielä pari taidolla otettua kännykkäkuvaa tältä viikolta:
-Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti