sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Viikot 44,45 ja 46

Heipähei taas!

Katin jooga- ja tanssitietoviikon jälkeen meitä tuli opettamaan Anniina Aunola alkuvoimaisen tanssin, stepin ja yhteisötaiteen parissa.

Alkuvoimaisessa tanssissa teimme erilaisia afrikkalaisen tanssin harjoitteita ja pitempänä sarjana teimme "kauniiden naisten tanssia". Tanssi painotti painon suuntaamista alaspäin lattiaa kohti ja erilaisia rytmejä. Rytmi oli myös olennainen steppitunneilla, jossa teimme erilaisia käsi- ja jalkarummutteluja eri rytmeissä. Teimme pareittain myös pieniä rytmiduettoja.

Yhteisötaidetunneilla kävimme läpi eri yhteisötaiteen alalajeja. Teimme erilaisia harjoituksia liittyen omaan rooliimme ryhmässä ja omaan tanssijakehitykseen. Hauskaa oli tehdä myös vähän erilaista ilmaisutaito/teatteriharjoitusta, jossa osa katsoi, ja osa esitti erilaisia liikkeellisiä kohtauksia liittyen yhden henkilön omakohtaiseen tanssikokemukseen.

Saimme paljon hyödyllistä tietoa siitä, miten tanssia voi hyödyntää eri ammateissa, esimerkiksi terapeutin ja erityisopettajan ammateissa.

Teimme teatteriharjoituksia myös Virtasten kanssa yhden tunnin viikolla. Anniinan viikko huipentui tunneilla tehtyjen harjoitusten esittämiseen Kälviän vanhainkodilla, joka oli todella antoisaa ja jätti hyvän fiiliksen kaikille. :)

Anniinan jälkeen Elina tuli meille kahdeksi viikoksi pitämään nykäriä, jazzia ja improa. Teimme nykäri- ja jazztunneilla sekä uusia että vanhoja sarjoja. Kävimme myös läpi tähänastista vuotta henkilökohtaisissa keskusteluissa. Improtunneilla muun muassa aloitimme jalkaterän tunnustelulla ja miten liike lähtee pikkuhiljaa etenemään siitä. Teimme myös ryhmissä improa "keskustelutekniikalla", eli liikettä syntyy kuin keksustelemalla, toinen välillä kuuntelee ja toinen puhuu.

Meillä oli myös pari tuntia Fredin ilmaisutaitoa, joka oli kaikista hauskaa ja kiva lisäys tanssiviikkoon.
Esiintymisiäkin näiden viikkojen aikana tuli. Ensin esitimme vuoden toisessa Do It-tapahtumassa steppikoreografian ja minun, Siirin ja Johannan tekemän pienen jivepätkän. :) Menimme toisen viikon lopulla edustamaan kansanopistoamme Kokkolan sosiaali- ja terveysalan oppilaitokselle, jossa oli 9-luokkalaisille suunnattu koulutusesittelytilaisuus. Improilimme ja steppailimme standien edessä ja esitimme nykäri/jazzsarjoista tunneilla yhdistetyn koreografian.

Vikana Elinan päivänä pohdiskelimme opossa, mitä taide ja tanssitaide ovat ja taiteen eroja viihteeseen kahvin ja pullan äärellä. :)

Seuraavalla viikolla tiedossa Tarja Rinteen jazzia :)
 
- Tuisku


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti