lauantai 27. syyskuuta 2014

viikot 38 & 39


Heipparallaa!

Tosiaan nykytanssiin palattiin, ja oikein rytinällä.  Antin viikon jälkeen aloitimme nykytanssin ensin Milla Koistisen, ja sen jälkeen Linda Prihan opetuksessa.  Molemmilla naisilla oli erilainen lähtökohta nykytanssiin ja sen opettamiseen, mikä oli meidän kehittymisen kannalta parempi kuin hyvä.

Millan viikko koostui lattiatekniikka- ja improvisaatioharjotuksista sekä tanssitiedon tunnista, jossa kävimme läpi Keski-Euroopan nykytanssikulttuuria: tunnetuimpia koreografeja ja heidän teoksiaan sekä tyylejään.

Improvisaatioharjoituksien ideana oli niin sanotusti päästää irti tutusta ja turvallisesta. Yleensä liikumme niin kuin meille on ominaista ja helpointa, mutta nyt meidän tuli löytää uusia tapoja tuottaa liikettä. Kokeilimme myös muutamia harjoitteita puheen ja kirjoittamisen avulla kuten tarinan kerrontaa sekä ajatuksenvirtakirjoittamista ja -puhetta.

Seuraavalla viikolla paneuduttiin improvisaatioon vielä enemmän Lindan kanssa. Teimme harjotteita liikkeen ja äänen kanssa: millä tavalla ääni ja liike linkittyvät toisiinsa? Mitä ääni tuo liikkeeseen ja millä tavalla ne muuttavat toisiaan? Keskityimme myös paljon oman kehon ja mielen kuunteluun sekä mielikuvaharjoituksiin. 

Viikon aikana teimme mm. myös erilaisia kontakti- improvisaatioharjotteita, ajatuksenvirtakirjoitusta ja vapaampia ryhmäimproja. Emme olleet pelkästään neljän seinän sisällä tanssimassa, vaan kävimme myös ulkona kokeilemassa muutamia harjotteita :)

Ensi viikolla onkin luvassa nykytanssin lisäksi myös balettia Ulla Väätäisen opeissa !

-Siiri

ps. täältä näet esityksen Kokkolan Kulttuurin ja Kauppojen Yöstä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti