maanantai 27. lokakuuta 2014

Tanssahtelut viikoilta 40, 41 ja 43

Hellou vaan kaikille taasen!

Viime blogikirjoituksesta onkin hurahtanut jo neljä viikkoa, joten nyt on aika korjata asia ja kertoa vähän viime viikkojen kuulumisia :)


Viikolla 40 meille tuli opettajaksi vierailemaan tällä kertaa Ulla Väätäinen. Ullan kanssa tehtiin nykäriä ja ensimmäistä kertaa päästiin Kälviällä myös baletin makuun. Päivien kulku meni suurilta osin niin, että ensimmäisellä tunnilla oli balettia, sitten nykytanssia ja viimeisellä tunnilla oli erilaisia kehonhuoltoharjoituksia. 
Baletissa aloitettiin aina tankosarjoilla, joista siirryttiin keskilattialle ja tilan poikki liikkuviin tekniikkaharjoituksiin. Vaikka meillä on ryhmässä muutamia jotka ovat tehneet balettia enemmänkin, aloitettiin kuitenkin aika alkeista etenemään, jotta kaikki pysyisivät mukana.
Kun Siiri kertoi viime päivityksessä kuinka Lindan ja Millan tunneilla meillä oli paljon improvisaatiota, niin Ullan kanssa tehtiin nykytanssissa sitä vastoin paljon tekniikkaa ja tuntisarjoja. 
Keskiviikkona 1.10 meillä oli ensimmäinen DO IT- tapahtuma, jossa esitimme Ullan kanssa tuntisarjoista kootun pienen demon sekä Kokkolassa esitetyn koreografian. Saimmekin todella hyvää palautetta esityksistä muiden linjojen opiskelijoilta :)
Kehonhuollossa Ulla laittoi meidän lihakset koetukselle muun muassa vanhan kunnon kuntopiirin avulla. Hiki virtasi ja lihakset huusi hoosiannaa, mutta hyvän musiikin ja tsempin avulla kaikilla oli kuitenkin hyvä meininki :)

Seuraavalla viikolla meille saapui opettajaksi jo entisestään tuttu Antti Lähdesmäki pitämään vähän lisää streettiä. Hänen mukanaan jazzia ja balettia tuli opettamaan Terhi Kuokkanen..
Streetissä jatkettiin edellisien tuntien sarjoja ja kehitettiin niitä eteenpäin.
Terhin pitämillä jazztunneilla taas oli menoa ja meinikiä.Tehtiin pitkälti tekniikkapitoista matskua ja tempo oli mukavan lennokas.
Yhdessä Terhi ja Antti opettivat meille parityöskentelyä, jossa päästiin harjoittelemaan vuorovaikutusta toisten kanssa. Avainasemassa oli painon jakaminen toisen kanssa sekä keskenäinen luottamus omaan pariin ja koko ryhmään.

Syyslomalla päästiin kaikki hengähtämään viikoksi kotinurkille ja sen jälkeen oli mukava palata takaisin Kälviälle Kati Raatikaisen ohjaamana. 

Katin kanssa kävimme läpi tanssin syntyä ja historiaa.Lisäksi pääsimme joogan avulla kuulostelemaan omaa kehoa ja hengittelemään lihaksia auki loman jälkeen.
Tanssimaankin tietysti päästiin ja tälläviikolla meillä oli tanssitovereina opiston kehitysvammaisten ryhmä Virtaset. Heidän kanssaan teimme erilaisia improvisaatioharjoituksia ja keskeisenä ajatuksena oli, että jokainen osaa luoda omaan liikettä ja sitä kautta tanssia. Kuvasimme viimeisellä tunnilla myös videon yhdessä kehitetyistä koreografioista. Tuntien jälkeen kaikilla oli hyvä mieli ja sekä tanssijat että Virtaset olivat aina yhtä hymyä :)

Siinäpä oli tiivistettynä viime viikkojen touhuiluja, palaillaan kolmen viikon päästä taas asiaan. 
Hyvää alkavaa viikkoa :)

- Nelli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti