sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Hei kaikille ja ihanaa alkanutta kevättä!

Olemme vähän aikaa sitten kotiutuneet Norjasta tanssilinjalaisten ja musiikkiteatterilinjan kanssa. Vietimme Norjassa viisi hienoa päivää ja saimme paljon unohtumattomia kokemuksia.


Lähdimme maanantaina 3.50 opiston pihalta lentokentälle, josta reissasimme parin pysäkin kautta
Norajaan, jossa matkasimme Vestbyyn Follon kansanopistoon. Ensimmäinen päivä meni tutustuessa Norjaan, kansanopiston väkeen ja kansanopiston tiloihin ja pihaan.Tiistaina pääsimme aloittamaan tunnit norjan oppilaiden kanssa. Aamulla saimme valita, mihin tunnille halusimme mennä. Vaihtoehtoina oli vatsatanssi, koripallo ja kävely. Itse valitsin valitsin vatsatanssin. Olen ennenkin kokeillut parin tunnin verran vatsatanssia, joten liikkeet olivat jonkin verran tuttuja ja melko helppoja tehtäväksi kenelle tahansa. Tunti perustui hyvin pitkälle koreon tanssimiseen keskilattialla, joten tällä tunnilla pääsimme oikein kunnolla tanssimisen makuun! :)

Jatkoimme sen jlkn Norjalaisten kanssa tutustumista liikkeen avulla. Teimme aluksi pariharjoituksia, jossa mm kävelimme kädet kiinni toisessa ja välillä toinen sulki silmänsä antaen toisen johtaa itseään. Menimme loppu tunnista ulos ,jossa kävelimme pienin matkan ,jolloin keskityimme kuulemaan,näkemään ja haistamaan. Tutkimme myös puita. Katsoimme eri puita ja halasimme niitä siirtyen seuraavan puuhun.

 Iltapäivällä tanssimme jazzia. Teimme paljon keskilattialla. Aluksi teimme lämmittely sarjoja keskilattialla sekä tekniikkaa että piruetteja ja venytyksiä. Lopputunnista teimme pari liikettä nurkasta ja sen jälkeen loppu koreografiaa. Itse nautin jazz tunnista hyvin paljon. Suomessa olen tottunut siihen, että nurkkasta nurkkaan harjoituksiin panostetaan ,joten oli kivaa tehdä välillä myös keskilattialla. :)

 

Jazzin jlkn oli balettia, joka oli vapaaehtoinen. Itse olin mukana baletissa. Aluksi teimme tangolla muutamia erilaisia sarjoja. Itsessään sarjat eivät olleet kovin hankalia, mutta sarjat olivat uusia ja norjalaiset oli tehnyt sarjoja enemmän. Siirryimme tankosarjojen jlkn nurkkasarjoihin, josta teimme hyppyjä ja piruetteja. Ne olivat hyvin tuttuja liikkeitä taas joskin sarjatki tuottivat taas ongelmia, mutta ei niin paljon kuin tangolla. Viimeiseksi teimme keskilattialla sarjaa, joka oli johon pääsin ainakin itse todella hyvin mukaan. oli kivaa tehdä myöskin tanssisarjaa baletista, jota ei ole kauheasti tullut tehtyä tämän lukuvuoden aikana. Kokonaisuudessaan baletti tunti oli hieman sekava, mutta tuli myös monia mahdollisuuksia päästä mukaan ja nauttia tanssista. :) Aina on kotiinpäin saada uusia ja erilaisia kokemuksia tanssista!
 
 

Illalla menimme vielä Osloon. Kävimme katsomassa kuninkaanlinnaa ,joka oli hieno nähtävyys. :)  Pääsimme myös katsomaan norjan kansallisoopperaan Giselleä. Giselle oli hieno esitys. Täytyy sanoa venäläisen baletin ystävänä ettei Giselle aivan yhtä tarkkaa ja yksityiskohtaista ollut kuin venäläinen baletti, mutta oli silti suuri ilo päästä katsomaan Giselleä.
Rakastin suunnattomasti Willien tanssija varsinkin pää willien tanssia. Sitä oli suuri ilo katsoa kuin myös tottakai muidenkin ballerinojen tanssia. Kaikenkaikkiaan tämä oli upea kokemus, jonka muistan aina! :)

Keskiviikko alkoi opettajamme Annin pitämällä nykytanssi tunnilla. Anni  antoi meille erilaisia ohjeita, jonka mukaan liikuimme. Esim. lähdimme ylhäältä liikkumaan ja sieltä siirryimme alas liikkumaan lattialle ja palasimme taas ylös ja tämä jatkui kunnes olimme päässeet koko huoneen läpi. Teimme myös pareittain erilaisia liikkuvia harjoituksia ja sen jlkn teimme mm. käsilläseisontaa ja rentoutusta. Lopuksi otimme kuvan ja lähdimme yksin kuvan perusteella luomaan koreografiaa. Kun olimme luoneet koreografian menimme 2-3 hengen ryhmiin ja yhdistimme koroegrafiamme ja esitimme ne muille. Iltapäivällä teimme ryhmätyötä, jonka oli oman identiteetin tuominen esiin taiteella. Minun ryhmäni aloitti niin,että jokainen yrittää tehdä itsellensä koreon ja esittäisimme niitä kaksi hlö kerrallaan ja lopuksi vielä teimme yhteisen pienen pätkän. Tämän jlkn ,jos halusi sai mennä joogaan tai sitten oli vapaa-aikaa. Illalla meillä ei ollut erityisiä ohjelmaa,johon olisi pitänyt osallistua, mutta halutessaan sai osallistua sekä baletti että nykytanssi tunnille. Olisi ollut mukava osallistua molemmille tunneille,mutta tällä kertaa päätin osallistua vain nykytunnille.

Pelasimme ennen nykytunnin alkua kahden hengen ryhmissä biljardia, mikä oli hyvin hauskaa. En ole ennen ikinä voittanut biljardissa, mutta nyt ensimmäisen ja todennäköisesti viimeisen kerran voitin. Täytyy sanoa ,että kyllä oli reissuni kohokohta! ;DNykytunti  oli todella hauska ja taas vähän erilainen kuin suomessa on tottunut. :) Teimme pari alkulämmittelyä ja sen jlkn siirryimme tekemään lähes kokonaan lattialla tapahtuvaa koreografiaa. Taas sama vaikeus oli kuin tiistaina baletti tunnilla eli välillä oli turhauttavaa kuin muille tehtiin aikaisemmin tuttua koreota, mutta itselleni se ei ollut tuttu. Toisaalta nykytanssissa on ehkä helpompi tulla lennosta mukaan ja nautinkin tunnista hyvin paljon ja koin pärjääväni hyvin mukana, kun koreon sai pari kertaa käytyä läpi(?:D).  Opettaja oli myös hyvin ammattitaitoinen ja auttoi heti, jos tuli kysyttävää. Ihana tunti kaikkiaan.:)Torstaina aamulla jatkoimme keskiviikkona aloittamiamme ryhmätöitä ja teimme ne aamulla loppuun. Harjoittelimme kokonaisuuden pari kertaa läpi ja sitten olimmekin aamun tunnit jo saanut tehokkaasti käytettyä. :) Saimme aikaan aika hienon kokonaisuuden, jossa oli jokaiselta pala omaa tekemistään. :)

Aamutuntien jlkn meillä oli hetken vapaata ja sen jlkn lähdimme taas kohti osloa.
Oslossa meillä oli reilu tunti aikaa kierellä vapaasti ja ihailla osloa  tai käydä kiertelemässä kauppoja. Itse ihailin oslon kaupunkia ja etsin tuliaisia suomeen vietäväksi.  Oslo oli hieno kaupunki, josta löytyi jos jonkinmoista kauppaa. Olisin hyvin pystynyt viettämään enemmän tuntejakin siellä. ;) Kiertelyn jlkn norjassa meillä oli vuorossa ruokailu iltalialaisessa ravintolassa ,josta jokainen sai valita itselleen mieluisan annoksen.Syömisen jlkn oli hyvä lähteä katsomaan norjan dansen huseniin nykytanssi esitystä. Odotin hyvin innolla esitystä, josta emme kyllä etukäteen tiennyt yhtään mitään. Esityksen aikana istuimme lavanreunalla pienien pehmusteiden päällä koko lavan ympäri. Sitten itse esitykseen.. Jos annan rehellisen mielipiteeni niin en oikein tiedä, mitä minun siitä pitäisi sanoa. Oli mielinkiintoista nähdä tämän kaltainen esitys ja kokemushan se oli, mutta se ei kyllä vastannut ollenkaan käsitytäni nykytanssista.  Esitys sisälsi paljon laulua, erilaisten esineiden heittelyä mm. puiden ,naamioiden pitämistä ,erilaisilla menettemillä tejtyä äänen tuottoa, jonkinlaista ihmeellistä heilumista yms. Alku esityksen aikana oli mielenkiintoista katsoa,mihin esitys etenee, mutta lopuksi alkoi vain odottaa, että se loppuisi. Reilun tunnin aikana ehti tapahtua niin paljon etten todellakaan muista paljoa, mitä ehti tapahtua. Lopuksi pääsimme kuitenkin makaamaan esitys lavalle valojen loisteeseen ja se oli oikein kiva juttu. :) Elikkäs itse en juurikaan niin ihastunut esitykseen, mutta en kyllä myöskään ole ennen vastaava nähnyt. Toivottvasti muut piti ja ymmärsivät paremmin esityksen pointtia. :)

Perjantaina viikkomme Follossa oli tulossa päätökseen. Aamulla oli vielä tarjolla yksi jazz tunti,joka oli vapaaehtoinen. Itse tunnille halusin mennä ja saimme nauttia tiistain opettajamme tunnista taas. Tunti perustui samoille asioille kuin tiistain tunti. Eli paljon keskilattiaa ja vähän nurkasta nurkkaan liikkeitä. :)Nautin tunnista erittäin paljon taas ja tykkäsin todella paljon opettjasta näiden parin tunnin perusteella.  Jazzin jlkn meillä olikin sitten pitkä reissu edessä takaisin suomeen. Lähdimme n. 12.15 junalla norjaan, jossa ehdimme taas hetken viettää omaa vapaa-aikaa. Sieltä jatkoimme junalla lentokentälle, jossa odottelimme pari tuntia. Lopulta koneemme lähtö myöhästyi reilu puolituntia. Onneksi kenelläkään ei ollut niin kiire aikataulu, että se olisi haitannut. :) Suomeen päästyämme jokainen jatkoi vähän eri reitillä kotiin. Osa meni lentokoneella kruununpyyhyn, josta lähdimmekin. Itse jatkoin bussilla opettajamme kanssa Helsingin keskustaan, josta vielä junalla jatkoin kotiin ja lopulta n.3.45 olin pitkän matkustelun päätteksi päässyt kotiin.

Tälläinen norjan reissumme oli tällä kertaan lyhyesti sanottuna. Paljon hienoja muistoja ja paljon uusia asioita opittu. :)
Nyt taas saamme palata suomeen opiskelemaan omaan kouluumme ja täytyy kyllä sanoa ,että ihan kiva olla taas suomessa, vaikka norjassa kuinka ihanaa olikin! :)


Iloista kevään jatkoa kaikille,
Ella


1 kommentti:

  1. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
    takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
    Jumala siunatkoon teitä.

    VastaaPoista