lauantai 12. maaliskuuta 2016

Produktio II - tunnelmia

Helmikuun puolivälissä aloitimme kevään produktion harjoitukset. Koreografina ja ohjaajana toimii Milla Koistinen (http://millakoistinen.net). Teoksen lähtökohtana ovat amerikkalaisen kuvataiteilijan Agnes Martinin maalaukset, joille on tyypillistä muun muassa hypnoottinen toisto, ruudukot ja monivivahteiset värikentät. Töidensä yhteydessä Martin puhui usein ilon, kauneuden ja viattomuuden kokemisesta. Liikkeen ja tanssin maailmaan siirrettynä nämä elementit ilmenevät vaikkapa keskittyneisyytenä, jatkuvuutena sekä liikkeen hienoisina variaatioina ja rytmin muunnoksina.

Kuukauden mittaan olemme harjoitelleet yksin ja ryhmänä tietoista läsnäoloa; tilan, toistemme ja kehomme aistimista. Tekniikkatuntien liikesarjat, jooga ja rentoutusharjoitukset ovat kasvattaneet niin fyysistä kuin henkistäkin kestävyyttämme. Teoksen toistuvien liikkeiden rytmiin uppoutuminen on kuljettanut meitä eteenpäin. On ollut hienoa huomata, kuinka oma keho ja mieli hiljalleen avautuvat ja asettuvat aluksi niin vieraalta tuntuneeseen liikkeeseen. Millan N:o 2 ei kenties ole tanssia aivan perinteisimmässä mielessä, mutta mielenkiintoinen tutkimusmatka yhtä kaikki.

Harjoittelukautemme lähestyy nyt loppuaan: tulevan viikon perjantaina 18.3. N:o 2:en voi nähdä ennakkoon opistolla. Varsinainen esitys puolestaan on Keski-Pohjanmaan konservatoriolla lauantaina 19.3. osana Kokkolan Talvitanssien oheisohjelmistoa. "Konsan" iso sali on siis tsekattu, tanssimattojen sijoittelu suunniteltu ja viikonloppulevon merkeissä valmistaudumme viimeiseen treeniviikkoon!

- Anthoni Levonsaari, Tanssilinjan työharjoittelija / apulaisohjaaja -




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti