keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Jälki minussa – esityksen valmistelua

Pääopettajamme Anni Rissanen aloittaa kevään produktion Jälki minussa tekemisen kanssamme heti ensimmäisillä tunneilla. Palaamme hänen aikaisempiin ideoihinsa tulevasta teoksesta; paljon karsitaan, mutta suuri osa myös jää. Moni tekemämme harjoite muuttaa myös muotoaan kahden viikon valmistelun aikana.

Yksi tärkeimmistä elementeistä teoksessa on visuaalisuus. Piirrämme liiduilla kuvioita vanerilevyille, maalaamme seinille ja jätämme jälkiä ilmaan liikkeillämme. Jäljet ovat muutenkin tärkeässä osassa teostamme. Kaikesta tekemästämme jää tavalla tai toisella jälki johonkin – itseemme, toisiimme, ympäristöön, katsojan mieleen.

Ensimmäisen viikon aikana teemme monia kokeiluja ja torstaihin mennessä 40 minuutin teos on jo kehyksiensä sisällä. Toisella viikolla harjoittelemme ja viimeistelemme. Esitysvaatteita täytyy sovittaa ja esiintymispaikkaamme rakentaa valmiiksi. Käännämme tanssisalimme matot valkoinen puoli ylöspäin ja roudaamme penkkejä maton ympärille. Siivoustöitäkin riittää.

Ehdimme toki myös tanssia. Lukuisat läpimenot väsyttävät jokaista meistä niin henkisesti kuin fyysisestikin, mutta teoksen tekeminen on kuitenkin palkitsevaa. Tanssijan työ on etenkin työtä oman jaksamisen kannalta. Minulle se merkitsee mielekkäiden hetkien löytämistä ja liikemateriaalin ottamista omakseen.

Kolmannen viikon maanantaina pidämme kenraalit. Tiistaina ja keskiviikkona ovat jo esitykset. Kaikki on tapahtunut jotenkin nopeasti. Esityksien jälkeen seuraa onnellinen huojennus. Kaikki meni hyvin ja luokkaretkemme kohti Norjaa voi alkaa.

- Sonja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti