sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Toinen päivä Norjassa

Heipsurallaa! Perjantai 28.3.2014

Norjan reissu jatkuu! Meillähän oli koko viikonloppu menoa ja meininkiä, eikä ollut kyllä tekemisen puutetta! Aamulla herättiin ihanaan auringonvaloon, ja laitettiin itsemme ja siitä syömään aamupalaa. Täytyy kyllä mainita kun me nukuttiin semmoisessa ihanassa maalaismökki asuntolassa, niin minun ja Mirkan huone vähän haisi.. Mutta ei kenenkään muun huone. No siinä sitten mietittiin että mikäs se haisee, ja miksi vain meidän huone, niin Mirka oli yöllä herännyt tähän kyseiseen hajuun, ja todennut että se on se sen tyyny mikä haisee :D No, perjantaina sitten vaihdettiin tyyny, ja oli mukavampaa sitten asustaa meilläkin :D Aamupala siinä nautittiin, ja kaikki oli meille tosi mukavia ja ystävällisiä! Kävimme niin sanotussa aamunavauksessa, mikä heillä on joka koulupäivä. Meille kerrottiin koulun historiasta, Norjaksi, eli en ymmärtänyt mitään ja lauloimme laulun, mistä en myöskään ymmärtänyt mitään :D Mutta heillä oli hirveän tiivis ja yhteisöllinen porukka, ja oli ihana vain olla osa sitä.

Lähdimme Osloon Follon tansssityttöjen ja meidän opettajien kanssa. Hyppäsimme junaan, ja oli ihania maisemia matkalla. Norja on tosi kaunis maa! Ensimmäisenä Oslossa suuntasimme ooppera talolle, missä meille pidettiin esittelykierros. Meillä oli ihan oma suomalainen opas, joten jakaannuimme. Me menimme meidän oppaan kanssa, ja Norjalaiset tytskyt menivät heidän oppaan kanssa. Minulle itselle tuli heti sellainen onnellinen ja turvallinen olo :) Olen ollut työssäoppimassa Helsingin Kaupunginteatterissa, ja Oopperatalolla näytti aika samalta, mutta oli tietenkin erilaiset tilat. Tykkään hirveästi teatteri elämästä, niin tuntui ihanalta kävellä niitä käytäviä pitkin. Meidän opas oli ihan huippu, entinen baletti tanssija ooppera talolla. Tunsi siis talon kuin omat taskut. Suomalainen syntyjään, mutta oli muuttanut Norjaan tanssimaan. Pääsimme kurkistamaan melkein joka puolelle ja näimme puvustamon, tanssi/harjoitus saleja, kenkähuoneen, erilaisia pieniä huoneita kaiken maailman tarkoituksiin, lavastamon, katsomoita yms yms. Oopperatalo oli kaunis, ja hieno rakennus. Toivon että jonain päivänä pääsen sinne katsomaan esityksiä! Elina meille laulaa luikauttikin salin katsomossa, kun testattiin äänen kuuluvuutta, ja ihanasti lauloikin <3


Oslon oopperatalo
kuva: Erik Berg
Oopperatalon katolta 

Teatterin aulassa nopeasti kaikki vetivät naamaan välipalaa, ja vilkkaan tahtiin lähdettiin kohti SpinOffia, Norjalaista tanssikoulua. Ilma oli mitä mahtavin, ja kävelimme Oslon kaduilla ilman takkia, ja voi että nautimme kauniista ja uusista näkymistä sekä auringosta. SpinOffiin oli jonkin verran kävelymatkaa, mutta perille päästiin. Ensin muutama oppilas kertoi meille koulusta, ja sen pääsykokeista. SpinOff on vuoden kestävä koulu, mutta todella tasokas sellainen. Tämän jälkeen pääsimme katsomaan tanssituntia, ja voi että oli loistavia tanssijoita. Toivottavasti jokainen heistä pääsee jatko-opiskelemaan!

SpinOff

Kun tunti päättyi, lähdimme suoraan takaisin keskustaan päin, meillä oli pöytävaraus ja menimme syömään. Oli hyvää ruokaa, ja sitäkin parempi seura! :) Kello alkoi ollakin jo kohta illan puolella, ja kun olimme syöneet kävelimme juna-asemalle ja nokka kohti vielä kolbenia, mikä oli matkan varrella vestbyyhyn. Kävimme tanssilukiossa katsomassa koulun näytöksiä. Oli tosi kivoja esityksiä, ja aivan olisi jo tehnyt mieli itsekin mennä  mukaan kun oli koko päivän vain katsonut muiden tanssivan. Kello kävi jo kovasti lähemmäs yhdeksää, ja meidän piti lähteä kesken esityksen, jotta pääsimme aikaisemmalla junalla.

Kun pääsimme takaisin "kotiin" olikin jo aika myöhä. Söimme iltapalan ja menimme huoneisiin! Oli kyllä tekemisen täyteinen päivä! Oli mukavaa, ihanaa, aurinkoista ja kaikinpuolin todella kiva päivä! :)
Näihin tunnelmiin.. Kiitos hei

-Joanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti